Как да поръчате очила?

Влезте в желана категория, изберете рамка. Може да разгледате рамките от категориите диоптрични очила (за очила за четене или за далече), очила за компютър, за шофиране, слънчеви очила с диоптър или стандратни слънчеви очила.

Добавете към рамката желаните стъкла – те са посочени като опции към. Системата ще ви води към избор на стъкла (с антирефлексно покритие, с твърдо покритие против надраскване, самопочистващо се покритие, фотосоларни, защитни покрития за компютър, специални покрития за шофиране, слънчеви с диоптър) и данни от рецептата (за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм). Посочената цена за стъкла се отнася за 2 бр. стъкла общо. Системата показва общата цена за очилата с включена изработка.

Как да разберете дали очилата ще ви станат?

Когато купувате очила онлайн, много важно е да определите размера на рамката, който ще приляга най-добре. Това не е трудно. Вижте как се определят размерите на очилата

Какви видове очила може да поръчвате на този сайт?

Сред вас има хора, които имат нужда от корекция на зрението (късогледство, далекогледство или астигматизъм), както и такива които търсят очила, не защото имат диоптър, а за да виждат по-комфортно при различни условия – при работа с компютър, на слънце, при шофиране или просто да използват очила като аксесоар. Какви очила предлагаме тук:

  • очила с еднофокусни стъкла с диоптър – това означава очила само за една дистанция напр. само за далеч (постоянно носене, шофиране) или само за четене и работа с компютър (за работа на близка и средна дистанция т.е. до една ръка разстояние), както и слънчеви очила с диоптър. Използвайте очилата според инструкциите на очния лекар, предписал очилата.

Какви очила не предлагаме: очила с мултифокални стъкла – това означава очила, които лекарят е предписал едновременно за повече от един вид разстояние напр. един чифт очила за далече и близо. едновременно. Такива са бифокалните стъкла и прогресивните стъкла. За тези видове стъкла е необходимо да се вземе прецизна мярка от клиента, което не може да се осъществи дистанционно.

Какво трябва да знаете за очилата за компютър?

В много оптики ще Ви предложат очила с антирефлексно покритие на стъклата за работа с компютър. Това донякъде е правилно и е ефективно за старите компютърни екрани (с електронно-лъчева тръба), но не е достатъчно за по-съвременните компютри. За да сте сигурни, че наистина купувате най-добра защита за очите, избирайте висок клас антирефлексни покрития, препоръчително с филтър за синьо-виолетовата светлина. Каква е разликата между обикновените антирефлексни стъкла и тези за синьо-виолетовасветлина? Антирефлексното покритие значително намалява отраженията върху повърхностите на стъклото. Освен, че е по-естетично, защото се виждат очите, а не отражението на светлината, това помага стъклото да пропуска повече светлина до окото и то да се чувства по-комфортно при гледане, без да натрупва умора. Стандартните антирефлексни стъкла правят това, но не съдържат филтър за синьо-виолетова светлина. Тази допълнителна екстра усилва ефекта на зрителен комфорт, намаляване на умората на очите, глабоволието и други нежелани ефекти от вглеждане в екрани. Светлината от LCD екраните (компютри, таблети, смарт телефони, LCD телевизори, т.н.) и LED осветление съдържа в спектъра си синьо-виолетова светлина, която надвишава нормалното количество за деня, което достига до очите ни и това е вредно за тях. Затова е препоръчително, ако работите на компютър и ползвате често смарт-телефон или таблет, избирайте антирефлексно покритие с филтър за синьо-виолетова светлина. Не забравяйте също чести почивки, периодична смяна на фокуса от компютъра към далечни обекти, за да може очите да почиват. Разгледайте очилата за компютър