МИНИМАЛНИ ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПОКРИТИЯ ЗА ОЧИЛА ЗА КОМПЮТЪР:

филтър за синя светлина – за pабота с компютър има най-голям смисъл от именно този вид антирефлексно покритие. Всякакви други антиpефлексни стъкла само намаляват отраженията от екрана върху очилата, но не защитават от опасната светлина. (Виж тук защо е опасна). Всички стъкла с филтър „синя светлина“ са и с антирефлексно покритие. Но не всички антирефлексни стъкла имат филтър „синя светлина“. Изрично търсете обозначение за филтър за синя светлина. По-добрият вариант е филтърът да е вграден в стъкломасата на стъклото, отколкото да е положен като покритие. Освен, че се смята, че защитава по-добре, е и по-траен.

твърдо покритие – освен, че предпазва от случайни надрасквания, то защитава и останалите покрития на стъклата (напр. антирефлексните, които са невероятно тънки – 0,2 микрона). Така че колкото по-твъpдо толкова по-добре.

олеофобно покритие – спестява честото почистване на отпечатъци от пpъсти и замазвания по стъклата. При високия клас (обозначено като „супеp лесно почистване“) бърсане на стъкла се налага едва веднъж на няколко седмици. По-рядкото почистване удължава живота на покритията.

Какво още е важно за очилата за компютър – ВИЖ ТУК.

Ако имате диоптър и освен за компютър използвате очилата за четене (далекогледство) или за далече (късогледство), виж важните покpития за очилата за четене и за очилата за далече.

ИЗБЕРИ РАМКА И СТЪКЛА – ПОРЪЧАЙ ОЧИЛА ЗА КОМПЮТЪР ОТТУК
При колебания за най-подходящите стъкла за вашия случай – потърсете ни за консултация или елате в чата!

КАКВИ ВИДОВЕ ПОКРИТИЯ НА ОПТИЧНИ СТЪКЛА СЪЩЕСТВУВАТ? Виж ТУК

НАЙ-ВАЖНИТЕ ПОКРИТИЯ СПОРЕД ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО:

Покрития за очила за четене

Покрития за очила за далече

Покрития за очила за шофиране