Размерите на очилата не се групират в универсални размери както дрехите и обувките. Затова когато купувате очила онлайн, много важно е да определите размера на рамката, който ще приляга най-добре. Това не е трудно.

Най-лесно е да започнете от Ваш собствен чифт очила, които са Ви удобни.

Потърсете по вътрешната страна на дръжката ситни цифри, които ще Ви ориентират за размера на удобните за лицето ви очила – така ще можете да търсите нещо с близки до тях размери:

Тези три числа означават (от ляво на дясно, и в мм.):

1. ширина на стъклото                    2. ширина на моста            3. дължина на дръжката

 

Ако не намирате цифри по вътрешната страна на едната дръжка, потърсете от вътрешната страна на наносника. Понякога третата цифра (дължината на дръжката) може да липсва.

 

Обикновено най-важният размер, обаче, не е посочен – това е ширината на рамката.

Ширината на рамката е важна, за да са очилата подходящи за ширината на лицето Ви. Можете много лесно да разберете този размер като измерите ширината на най-удобните ви очила с линийка.

Това е дължината между шарнирите.

Като знаете и този размер, вече можете да търсите очила със сходни размери. Този размер е посочен в описанието на всеки продукт:

 

Вече знаете какви размери на очила ще са ви най-удобни. Всички очила, които предлагаме, са с посочени размери на ширината и височината на стъклото, дължината на дръжката и общата ширина на рамката. Сравнете ги с размерите, посочени под всяка рамка или слънчеви очила в този сайт, за да сте сигурни, че са сходни с най-удобните за Вас размери.

 

 

За по-бързо търсене, използвайте филтъра за търсене на очила размери според общата ширина на рамката.

Таблица с размери на очилата в Оптистудио:


размер                      обща ширина на рамката


                над 140 мм.

 

                между 135-139 мм

 

                между 128-134 мм

 

                между 110-128 мм

 

 

Вече може да разглеждате и изберете очилата, които са ви на сърце.

Пазарувай диоптрични очила, очила за компютър, очила за шофиране или слънчеви с или без диоптър.

Ако все още не сте сигурни дали очилата ще Ви станат, поръчайте проба на живо – ще Ви изпратим до 3 чифта слънчеви очила или рамки за диоптрични очила (преди да поръчате стъклата), за да решите кои ще Ви стоят най-добре и ще са най-удобни. А моделите може да поръчате от тук: Пробвай на живо.

автор и снимки: optistudio.bg