Размерите на очилата не се групират в универсални размери като дрехите и обувките. Затова когато купувате очила онлайн, е важно да определите размера на диоптричната рамка за очила, който ще приляга най-добре. Това не е трудно.

Най-лесно е да започнете от Ваш собствен чифт очила, които са Ви удобни.

Потърсете по вътрешната страна на дръжката ситни цифри, които ще Ви ориентират за размера на удобните за лицето ви очила – така ще можете да търсите нещо с близки до тях размери:

Тези три числа означават (от ляво на дясно, и в мм.):

Ако не намирате цифри по вътрешната страна на дръжката, потърсете от вътрешната страна на наносника. Понякога третата цифра (дължината на дръжката) може да липсва.

Най-важният размер, обаче, не се обозначава върху рамките – това е ширината на рамката.

Ширината на рамката е важна, за да са очилата подходящи за ширината на лицето Ви. Можете много лесно да разберете този размер като измерите ширината на най-удобните ви очила с линийка.

Това е дължината между шарнирите.

Като знаете и този размер, вече можете да търсите диоптрична рамка за очила със сходни размери. Този размер сме посочили в описанието на всяка рамка за очила тук в сайта.

Вече знаете какви размери на очила ще са ви най-удобни. Всички диоптрични рамки за очила и слънчеви очила, които предлагаме, са с посочени размери на ширината и височината на стъклото, дължината на дръжката и общата ширина на рамката. Сравнете ги с размерите, посочени под всяка рамка за очила или слънчеви очила в този сайт, за да сте сигурни, че са сходни с най-удобните за Вас размери.

За по-бързо търсене, използвайте филтъра за търсене на очила с размери според общата ширина на рамката.

Размери на очилата в opristudio.bg

Вече може да разглеждате над 800 диоптрични рамки за очила и изберете очилата, които са ви на сърце.

Пазарувай диоптрични очила, очила за компютър, очила за шофиране или слънчеви с или без диоптър.

Ако все още не сте сигурни дали очилата ще Ви станат, поръчайте проба на живо – ще Ви изпратим до 3 рамки за очила (преди да поставим стъклата), за да решите кои ще Ви стоят най-добре и ще са най-удобни. А моделите поръчайте от тук: Пробвай на живо.

автор и снимки: optistudio.bg