Размерите на очилата не се групират в универсални размери както дрехите и обувките. Затова когато купувате очила онлайн, много важно е да определите размера на рамката, който ще приляга най-добре. Това не е трудно.

Най-лесно е да започнете от Ваш собствен чифт очила, които са Ви удобни.

Потърсете по вътрешната страна на дръжката ситни цифри, които ще Ви ориентират за размера на удобните за лицето ви очила – така ще можете да търсите нещо с близки до тях размери:

Тези три числа означават (от ляво на дясно, и в мм.):

стъкло                мост              дръжка

Ако не намирате цифри по вътрешната страна на едната дръжка, потърсете от вътрешната страна на наносника. Понякога третата цифра (дължината на дръжката) може да липсва.

Обикновено най-важният размер, обаче, не е посочен – това е ширината на рамката.

Ширината на рамката е важна, за да са очилата подходящи за ширината на лицето Ви. Можете много лесно да разберете този размер като измерите ширината на най-удобните ви очила с линийка.

Това е дължината между шарнирите.

Като знаете и този размер, вече можете да търсите очила със сходни размери. Този размер сме посочили в описанието на всеки наш продукт.

Вече знаете какви размери на очила ще са ви най-удобни. Всички очила, които предлагаме, са с посочени размери на ширината и височината на стъклото, дължината на дръжката и общата ширина на рамката. Сравнете ги с размерите, посочени под всяка рамка или слънчеви очила в този сайт, за да сте сигурни, че са сходни с най-удобните за Вас размери.

За по-бързо търсене, използвайте филтъра за търсене на очила с размери според общата ширина на рамката.

Таблица с размери на очилата в Оптистудио:


размер                          ширина рамка


                над 140 мм.

 

                135-139 мм

 

                128-134 мм

 

                110-128 мм

 

Вече може да разглеждате и изберете очилата, които са ви на сърце.

Пазарувай диоптрични очила, очила за компютър, очила за шофиране или слънчеви с или без диоптър.

Ако все още не сте сигурни дали очилата ще Ви станат, поръчайте проба на живо – ще Ви изпратим до 3 рамки за очила (преди да поставим стъклата), за да решите кои ще Ви стоят най-добре и ще са най-удобни. А моделите поръчайте от тук: Пробвай на живо.

автор и снимки: optistudio.bg