Не можем да ви казваме колко време да стоите пред компютъра и телефона, но можем да осигурим максимална защита за очите при работа с всякакви устройства, независимо дали имате диоптър или не. За да има смисъл да инвестирате в очила за компютър, добре е те да имат едновременно две важни покрития:

  • антирефлексно покритие – осигурява повече светлина до очите и така предпазва от зрителна умора.
  • филтър срещу синята светлина от устройствата и изкственото осветление – защо тя е опасна, четете тук.

Всички стъкла с филтър „синя светлина“ са и с антирефлексно покритие. Но не всички антирефлексни стъкла имат филтър „синя светлина“. Ето защо за максимална защита, изрично търсете стъкла с филтър „синя светлина“. Производителите имат разнообразни търговски наименования за този вид стъкла – BlueProtect (Zeiss); Crizal Prevencia (Essilor); BlueControl (Hoya) и т.н. Най-добрите марки правят филтрите за синя светлина по-качествени: по-абсорбиращи и по-трайни (не падат лесно).

Някъде все още се предлагат като компютърни стъклата с филтър Е.M.I., но те имат смисъл само за старите неплоски екрани, а и нямат филтър за синя светлина. Ние не препоръчваме да давате парите си за тях, тъй като не носят никаква полза.

Поръчайте очила за компютър – изберете рамка за Очила за компютър и добавете стъкла по избор.

За носещите диоптър – няма нужда да купувате отделно очила за компютър и отделно за корекция на зрението. Поръчайте диоптричните си очила със стъкла с филтър „синя светлина“ и така ще имате един чифт за двете цели.

Още ли имате въпроси? Питайте ни – ние сме за това.